העמותה שואפת למציאות בה הקולינאריה הישראלית זוכה להכרה ציבורית ורשמית כמבטאת, מזינה ומשמרת  ערכים חברתיים, היסטוריים ואסתטיים הנובעים מן המסורות התרבותיות של תושבי הארץ ומן הסביבה הטבעית בה הם חיים, ומקבלת, על בסיס הכרה זו, מקום הולם במסגרת המדיניות והתשתית החינוכית-תרבותית של מדינת ישראל.


הרצאות באירוע השנתי של העמותה הישראלית לתרבות קולינארית 28.12.2014

שף ישראל אהרוני
"בשבחי המטבח ההיברידי"
ד"ר נמרוד אמזלק
"לא פחות ממהפכת תרבות"
פסקל פרץ-רובין
"נדוניה: הקשר העדתי המתוק"
ד"ר ניר אביאלי
"הגודל כן קובע: שפים מבשלים ישראליות"
שף בועז צאירי
"יפן, ים המלח, חיטה ואטריות"
שם הסרטון
שף חביב דאוד
"גילוי נאות: על שמרנות קולינארית יזומה"
שף שמיל הולנד
"סיפורו של מטבח"