העמותה שואפת למציאות בה הקולינאריה הישראלית זוכה להכרה ציבורית ורשמית כמבטאת, מזינה ומשמרת  ערכים חברתיים, היסטוריים ואסתטיים הנובעים מן המסורות התרבותיות של תושבי הארץ ומן הסביבה הטבעית בה הם חיים, ומקבלת, על בסיס הכרה זו, מקום הולם במסגרת המדיניות והתשתית החינוכית-תרבותית של מדינת ישראל.

הסדנא הקולינארית

העמותה מקיימת סמינר למידה קבוע לחבריה בו הם מעבירים, כל אחד בתורו, הרצאות בתחום מומחיותם. בין נושאי ההרצאות שהתקיימו עד כה: אוכל ופולחן דתי; ההיסטוריה הסודית של ספרי הבישול בישראל; הפרדוקס האורגני; המטבח העברי הקדום; המטבח היהודי בקולינאריה האירופית.

לצד ההרצאות מתארחים במפגשים מגדלים ויצרנים ישראליים: יינים, גבנים, חקלאים, וכו', המספרים על תוצרתם ועל מקומה בסצנה הקולינארית העכשווית ועורכים טעימה מודרכת של מבחר מן המוצרים. מדי פעם עורכת העמותה מפגש פתוח לציבור בו מוצגים כמה מן הנושאים שנדונו בסמינר.




מפגש  הסדנא הבא :       ינואר 2018

הנושא : פוד-טק
המרצה : נדב ברגר, מייסד ומנכ"ל חברת PeakBridgePartners
חברת הון סיכון המתמחה בחקלאות ומזון

תחום הפוד-טק מגייס את עולם הטכנולוגייה לפתרון בעיית תזונת העולם. אוכלוסיית העולם ממשיכה לגדול בקצב מהיר והפתרונות לכך שנמצאו במהלך העשורים האחרונים כללו שורה של נזקים סביבתיים - פגיעה ביערות הגשם, שימוש גובר בהינדוס גנטי, הדברה וריסוס אינטנסיביים, זיהום האוויר, הגברת אפקט החממה, זיהום מיי התהום ועוד. הפוד-טק מנסה להתמודד עם האתגרים האלו בדרכים חדשות- כדוגמת חלבון המיוצר במעבדה.

חברי העמותה ישמעו סקירה, שאלות ותשובות ודיון ערכי בנושא

יום ראשון, שבעה בינואר 2018, שעה 16:00 (ארבע אחר הצהריים) באולם היין של דן-גורמה. 

כתובת: אור לגויים 53 תל אביב.

ההשתתפות מוגבלת לחברי העמותה ששילמו דמי חבר לשנת 2018, או שישלמו דמי חבר במועד הפגישה.

הרשמה מראש, בדוא"ל info@Culinaria.org.il