העמותה שואפת למציאות בה הקולינאריה הישראלית זוכה להכרה ציבורית ורשמית כמבטאת, מזינה ומשמרת  ערכים חברתיים, היסטוריים ואסתטיים הנובעים מן המסורות התרבותיות של תושבי הארץ ומן הסביבה הטבעית בה הם חיים, ומקבלת, על בסיס הכרה זו, מקום הולם במסגרת המדיניות והתשתית החינוכית-תרבותית של מדינת ישראל.

הסדנא הקולינארית

העמותה מקיימת סמינר למידה קבוע לחבריה בו הם מעבירים, כל אחד בתורו, הרצאות בתחום מומחיותם. בין נושאי ההרצאות שהתקיימו עד כה: אוכל ופולחן דתי; ההיסטוריה הסודית של ספרי הבישול בישראל; הפרדוקס האורגני; המטבח העברי הקדום; המטבח היהודי בקולינאריה האירופית.

לצד ההרצאות מתארחים במפגשים מגדלים ויצרנים ישראליים: יינים, גבנים, חקלאים, וכו', המספרים על תוצרתם ועל מקומה בסצנה הקולינארית העכשווית ועורכים טעימה מודרכת של מבחר מן המוצרים. מדי פעם עורכת העמותה מפגש פתוח לציבור בו מוצגים כמה מן הנושאים שנדונו בסמינר.




מפגש  הסדנא הבא :       ינואר 2018

הנושא : אפס זבל - מלחמה באובדן המזון 
המרצה : סיביל פינטו, מייסדת  
Action Kashkarikas International Food Waste Awareness Mission

ארגון לקידום ההבנה בבסיס רעיון הקיימות במזון - אובדן המזון בדרך מהשדה לצלחת

 פרטים נוספים יתפרסמו בהמשך

יום ראשון, שבעה בינואר 2018, שעה 16:00 (ארבע אחר הצהריים) באולם היין של דן-גורמה. 

כתובת: אור לגויים 53 תל אביב.

ההשתתפות מוגבלת לחברי העמותה ששילמו דמי חבר לשנת 2018, או שישלמו דמי חבר במועד הפגישה.

הרשמה מראש, בדוא"ל info@Culinaria.org.il